Ola Lindgrens sjukskrivning förlängs

Ola Lindgren

Ola Lindgren har missat IFK Kristianstads två senaste matcher, mot Pick Szeged och HK Malmö. Nu står det klart att mästartränaren missar även de två kommande matcherna mot Rhein-Neckar Löwen och Ricoh.

– Han mår bättre, men är fortfarande inte bra. Han har fått en penicillinkur och nu är han inne på kur nummer två. Det uppstod vissa komplikationer, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

Från början var tanken att Lindgren skulle missa bortamatcherna mot Pick Szeged och HK Malmö. Men nu har Lindgrens återhämtning alltså inte gått tillräckligt bra för att han ska vara tillbaka på bänken till de kommande matcherna.

– Det låter löjligt, men vi hade gärna sett att han kom tillbaka igår, men det går ju inte. Vi tror och hoppas att han är tillbaka mot Redbergslid på torsdag eller mot Nantes på lördag. Förmodligen blir det mot Nantes, säger Jesper Larsson.

IFK har förlorat båda matcherna utan Lindgren och man har dessutom gjort det på ett sätt som man sällan ser i de brandgula laget. Mot såväl Pick som HK Malmö var man stundtals det klart sämre laget.

– Det får inte vara en ursäkt (att Ola Lindgren inte är med) och vi har spelare som måste ta ansvar själva. Det är klart att det märks i vissa moment, men när vi gör grejerna som vi ska så spelar vi ganska begåvad handboll. Mot Malmö var det något som saknades, men exakt vad vet jag inte.