Officiellt: Stocken klar för Sävehof

Andreas Stockenberg blir ny ledare i Sävehof. Foto: Sävehof Official Facebook

Handbollskanalen var först ut med ryktet att Amo Handbolls profilstarke tränare Andreas Stockenberg var på väg till Sävehof. Nu är ryktet bekräftat, Stocken flyttar till Partille.

Andreas Stockenberg och hans Amo stod för en imponerande insats förra säsongen och tog sig till kval till Handbollsligan. Väl där blev Hammarby för svåra och blir Allsvenskan för Amo nästa säsong med, men inte för Andreas Stockenberg.

Det ryktades redan innan kvalet om att Stockenberg skulle vara på väg till Partille och Sävehof. Dock inte som huvudtränare utan i någon annan form av ledarroll.

Nu står det klart att Andreas kommer att jobba i IK Sävehof tillsammans med herrorganisationen, närmast ansvarig är huvudtränare Robert Wedberg, skriver Sävehof på sin Facebooksida.

Sävehof meddelar också att Stockenberg kommer att jobba med spelarrekrytering för herr/dam, vara delaktig på kontoret med Akademin, Handboll Camp, Partille Gymnasium samt utveckling.

– En härlig kille med mycket energi och kunskap. Ska bli kul att se Andreas i gul/svart och vi välkomnar honom till IK Sävehof, säger sportchef Anders Eliasson på Sävehofs Facebook.

– En person med det största av handbollshjärta som brinner för utveckling av individer och lag, säger Robert Wedberg.

Stockenberg tillträder sin tjänst i Sävehof 1 juni.

Andreas Stockenberg är född 1981 och lirade handboll i HK Eskil med profiler som Kristján Andrésson och Niklas Virolainen som lagkamrater. Han var också domare tillsammans med Virolainen under en period och kommer från en handbollstokig släkt i Eskilstunatrakten där pappa Hasse Leonardsson kallas ”Mr Eskil”, var med och startade klubben och har fått kommunens förtjänsmedalj.

Han startade sin tränarresa som ungdomsledare i Eskil där han bland annat hade roll i både 86- och 90-kullen. Sommaren 2009 plockades han till Alingsås HK där alltså Robert Wedberg, idag i Sävehof, var huvudtränare. Stockenberg blev juniortränare, assisterande A-lagstränare och tillförordnad A-lagstränare.

Efter tre säsonger där Alingsås juniorer gick till finalspelet två gånger om i USM skiftade han sommaren 2012 till Skånela IF. Där blev han assisterande tränare bakom Anders Ericsson i två säsonger och han lämnade klubben 2014. Stockenberg kritade då på för Alstermo IF som låg i division 1 och har på tre säsonger fört dem från den positionen till att i vår kvala till Handbollsligan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here