Officiellt: Helge Freiman flyttar till Alingsås

Helge Freiman syns snart i Alingsås. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Skador har hämmat den skyttekapable niometaren Helge Freiman under flera säsonger i IFK Kristianstad. Nästa steg på handbollsplanen tar 28-åringen i Alingsås HK:s färger. Klubben bekräftar nu övergången som Handbollskanalen avslöjade under helgen.

Alingsås har kört hårt med flera nyckelspelare och sliter med en lång skadelista för tillfället. Johan Nilsson spelar inte på länge och Daniel Blomgren har fått sin fina säsongsstart avbruten av ett ofrivilligt uppehåll.

In således med erfarne Freiman som själv jobbar på för att samla kraft inför comebacken.

– Jag är extremt spelsugen och det ska bli kul att få spela för Alingsås HK. Jag vet inte när jag var så här stark rent fysiskt senast, men det kanske inte är så konstigt efter dessa månader på gymmet (skratt). Nu går jag successivt mot att vara i full handbollsträning och i den bästa av världar är jag det i början av december, säger han till klubbens hemsida.

Möjligheterna att få mycket speltid i Alingsås lär vara betydligt större än i Kristianstads slipade kedja. Freiman finns till att börja med i sin nya klubb säsongen ut, med möjlighet att förlänga om parterna är nöjda med prestationen.

– Den största anledningen skulle jag säga är tränarduon med ”Frasse” (Mikael Franzén) och Dennis (Sandberg), jag har väldigt stor respekt för dem. Jag har mött Alingsås väldigt många gånger och tycker att de alltid gör det bra vilka de än ställer på banan. Jag tror väldigt mycket på att det är en bra miljö att vara i och att jag kan fortsätta att utvecklas här. Det är viktigt, trots att jag inte är 20 längre, att vilja utvecklas, säger Freiman med kontraktet klart.

Sportchefen Christer Mårtensson kommenterar:

– Jag har full förståelse för att det kan sticka i ögonen på andra att vi tar in en ny spelare i de tuffa tider som råder, men vi är i ett läge där vi har långtidsskador på fyra spelare varav tre på nio meter.

– Helge kan visserligen inte ersätta alla dem, men vi får in en spelare med stor rutin som kan tillföra väldigt mycket både framåt och bakåt, säger han till klubbsajten.

Länk: Helge Freiman klar för Alingsås HK