Officiellt: Dan Beutler klar för GOG

Dan Beutler är officiellt klar för GOG. Ryktesvägen kommer också Viktor Gisli Hallgrimsson till klubben. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån

Det var en stor överraskning när Dan Beutler för fyra år sedan skrev på för HK Malmö. Under Beutlers år i klubben har HK Malmö gått från klarhet till klarhet – men snart är det över. Nästa säsong flyttar Beutler till GOG, det skriver HK Malmö i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag har fått ett mycket bra erbjudande av GOG till kommande säsong, som kanske blir min sista. Dessutom har jag aldrig spelat i den danska ligan, vilket skall bli kul. Men det känns alltid tråkigt att lämna en klubb som man stortrivts i. Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, spelare, ledare, medicinska teamet och alla runt laget som jag fått lära känna under tiden i Malmö. Inte minst till Jörgen Rasmusson HK Malmös ordförande som på många sätt varit min mentor under åren här i Malmö. Jag kommer helt klart att sakna detta med allt vad det innebär att få vara en del i HK Malmös utmaning om att vara ett topplag i Handbollsligan. Men än är det inte slut och jag hoppas på att få vara med om ett lika spännande avslut på säsongen i år som ifjor, säger Dan Beutler i pressmeddelandet.

Under Dan Beutlers tid i HK Malmö har klubben slagit poängrekord, spelat SM-final och provat på spel i EHF-cupen. Men efter årets säsong blir det alltså en ny flytt utomlands för Beutler.

– Vi hade gärna behållit Dan i HK Malmö men inser vår plats i näringskedjan. Svensk handboll kan inte matcha lönerna och förutsättningarna som finns i utländska klubbar. Dan är en härlig kille med stort hjärta och proffsig inställning som vi önskar stort lycka till under sina sista år i handbollskarriären, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

I GOG kommer Beutler att göra Stig Tore Moen Nilsen samt Arnar Arnarsson sällskap. Båda flyttar från IFK Kristianstad efter säsongen. Dessutom spelar Josef Pujol och Oscar Bergendahl i klubben sedan tidigare.

HK Malmö står därmed med endast en kontrakterad målvakt till nästa säsong: nyförvärvet Anton Hellberg från Hammarby.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here