Nicklas Grundsten väljer att avsluta karriären

Nicklas Grundsten. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Någonstans från tre till fem matcher återstår av en gedigen linje-epok. Detta sedan Nicklas Grundsten i HIF Karlskrona gjort beslutet att lägga av officiellt under onsdagen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Grundsten har glatt Karlskronapubliken, varit ett föredöme för Blekingelaget och höjt medspelarna under fyra säsonger.

Dessförinnan var 35-åringen utlandsproffs i Spanien (Granollers), Tyskland (HSV Hamburg), Danmark (GOG) och hade Hammarby som svensk elitadress. Moderklubben är Silwing/Troja, 17 år på högsta nivå senare ser Grundsten slutet på karriären.

– I grund och botten är det att jag saknar den energi, kraft och tid som behövs för att spela på elitnivå. Mina barn börjar bli rätt stora och jag har ett nytt arbete jag trivs väldigt bra med. Att ha familjeliv, arbeta heltid och spela elithandboll, det är för tufft i längden, säger han till klubbens hemsida.

HIF Karlskrona behöver knappast oroa sig för att inspirationen tryter innan säsongens sista spelminut. Mittsexan går in laddad i det stundande kvalet.

– Jag vill ju absolut inte avsluta karriären med att ramla ur ligan, så nu ska vi göra allt för att HIF Karlskrona spelar i Handbollsligan även nästa år. Jag kommer ju själv att vara en trogen besökare på matcher nästa säsong i den nya arenan, klart att det ska vara i högsta serien då, säger han till hemsidan.

Övergången till en vardag med civilt jobb är redan ordnad, Grundsten ser fram emot att få ännu mer tid för annat framöver.

– Jag ska njuta med familjen och mina barn. Och se tillbaka på en, i mina ögon, fantastisk karriär. Jag har uppnått många av mina förväntningar och mål med min handboll, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Kapten Grundsten avslutar karriären

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here