Montpellier nästa för Lucas Pellas

Lucas Pellas. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Lugi HF skickar ännu en kantspelare till den franska ligan. Lucas Pellas har signerat ett långt kontrakt med Montpellier HB och uppfyller proffsambitionerna från och med i sommar. – En barndomsdröm som fallit på plats, säger han till Lugis hemsida.

Pellas kom till Lugi 2016, först och främst för att reparera självförtroendet och öka speltiden för egen del.

Efter flera säsonger med positiv formkurva är 24-åringen redo för nya utmaningar, på ännu högtre nivå.

I Lugis första pressmeddelande framgick inte vilken klubb som får ta över kantspringarens resurser när han växt ur Handbollsligan.

Det blir alltså Montpellier, som meddelar att man låter Pellas ta plats i tre säsonger. En händelserik månad för 24-åringen, med EM-debut på hemmaplan, avslutas således med ännu ett bevis på hans utveckling de senaste åren.

– Lucas resa går nu vidare i en av Europas bästa klubbar. De har verkligen gjort sin scouting bra, ju större utmaningar Lucas Pellas ställs inför desto mer har han presterat, skriver Lugi på sin hemsida.

Hampus Jildenbäck lämnade Lugi för Saint-Raphael Var i början av 2019. Montpelliers värvning är snäppet större, Pellas har möjlighet att driva utvecklingen i landslaget i flera år framöver.

Processen med Montpellier gick kvickt, vänstersexan verkar i första läget smått omtumlad inför den förestående flytten.

– Ja när verkligen kontakten togs så gick det ganska snabbt. Hann knappt kommunicera med familjen om det, säger han till Lugis hemsida.

– Att få spela på högsta internationella nivå ska bli roligt och utmanande, fortsätter Pellas till hemsidan.

Länk: Lucas Pellas arrive á Montpellier