Marcus Norrbrinks slägga sänkte Skånela

Önnereds Marcus Norrbrink flyttar till Jylland i sommar. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Andra omgången i Handbollsligans kvalserie, Önnered – Skånela. Önnered gjorde en stark avslutning i Handbollsligan och får därför möta fyran i Allsvenskan, Skånela, som inte kommer från Skåne utan från Märsta. Första matchen vann lite överraskande Skånela. Ikväll blev det andra bullar… 

Första halvlek inleddes med fart och effektivitet av Skånela. Med en ”här kommer vi”-anda hade laget inget att förlora och gick snabbt upp i ledning, som mest med fyra mål. Skånelas vänstersexa Robert Ladan hade en egen show ute på kanten med sex mål.  Önnereds första svaga kvart berodde till största delen på ett nervigt och ineffektivt spel, laget missade såväl straffar som tokfria lägen. Pressen att vinna lyste igenom.

Men så hände något.

Önnered kunde kyla ner sitt spel och reducera målmissarna till ett minimum. Steg för steg kom laget ikapp till en halvtidsvila med oavgjort resultat. Men visst var saknaden stor i Önnered efter lagets bäste målskytt, Markus Thorbjörn.

Halvtidsresultat: 15 -15

I andra halvlek visade Önnered att det är skillnad mellan Handbollsligan och Allsvenskan. Den är inte stor men påtaglig och den gav Önnered en klar seger. För när det verkligen gällde så klev två Önneredsspelare fram och visade ett de är en trygg famn när det stormar:

Marcus Norrbrink, i andra halvlek gjorde han snabbt och effektivt åtta mål och var planens främste. Kanske var detta Marcus bästa match någonsin i Önnered.

Sebastian Abrahamsson, en målvakt som bara blir bättre med åren. I andra halvlek lyste det en strålglans kring hans spel.

I övrigt var det många fina prestationer, men Önnereds Alexander Palmqvist bör få en extra eloge. Visst missade han en del, men grabben är bara 18.

Skånela hängde fint med i en halvlek men i andra tappade laget sin ork och skärpa. Bäst var Robert Ladan med imponerande nio mål.

På fredag väntar ånyo en match mellan lagen, även denna gång i Önnereds hemmahall.

Slutresultat: 33 – 28

Önnered: Markus Norrbrink 8, Andreas Berg 6, Kjartan Johansen 5, Mirko Vicentijevic 4, Viktor Rhodin 4, Alexander Palmqvist 3, David Sandberg 1, Alfred Tilly 1, Fredrik Teern 1

Skånela: Robert Ladan 9, Simon Lindberg 5, Linus Wärnmark 3, Erik Östling 3, Gustav Näslund 3, Kevin Isberg 2, Filip Tapper 2, Anton Nilsson 1

Anders Hilmersson