Magnus Wislander lämnar Redbergslid

Magnus Wislander. Foto: Krister Andersson, Bildbyrån

Meritförteckningen är egentligen onödvändig med EC-final, idel SM-guld och utveckling av nya adepter i tränarrollen. Den senare delen av Magnus Wislanders arbete i Redbergslids IK avslutas när han lämnar tränaruppdraget, meddelar klubben på sin hemsida.

– Redbergslids IK kommer vara evigt tacksam för det som Magnus gjort för klubben. Inte bara på planen eller vid sidlinjen utan även som en ambassadör för klubben i media och i näringslivet i stort, skriver klubben på sin hemsida.

– Ett större RIK hjärta är svårt att hitta. Vi vet att Magnus alltid kommer att stå nära klubben och framtiden får utvisa om detta är ett avsked eller bara ett på återseende.

Wislander hade sina första handbollsupplevelser i Tuve IF innan det blev Redbergslid under juniortiden. Efter fem SM-guld tog han sig vidare till THW Kiel för ännu fler framgångsrika år.

Återkomsten ägde rum via en final på spelarkarriären. Wislander gick direkt över till ledarsidan där han har verkat för de vita eleganterna i närmare 15 säsonger.

Länk: Wislander slutar som tränare för RIK