Lugi förlänger med förstemålvakten

Josip Cavar. Foto: Lars-Erik Nilsson

Lugi förlänger kontraktet med målvakten Josip Cavar. 24-åringen har varit i två säsonger och blir nu kvar i Lund, dit han kom via IFK Ystad.

Född i Småland, handbollsfostrad i Vetlanda HF, handbollsgymnasium i Göteborg, utlånad till Alstermo, elitdebut med Redbergslid, ner till Skåne och IFK Ystad – vidare till Lund och Lugi. Där han blir kvar i minst en säsong till.

– Det känns riktigt bra att fortsätta samarbetet med Lugi. Jag trivs väldigt bra i föreningen och att bo i Lund. Dessutom har jag haft en positiv utveckling sedan jag kom till Lugi och jag tror att en fortsättning kan gör mig till en bättre målvakt, säger Josip Cavar i ett pressmeddelande.

Cavar har haft en fin säsong i årets Handbollsliga. Laget ligger trea i serien och Cavar spelar majoriteten av matcherna. Dessutom ligger 24-åringen på sjundeplats i målvaktsligan med 35 i räddningsprocent. En positiv utveckling som kommer fortsätta, tror Lugis tränare Tomas Axnér.

– Josips utveckling sedan han kom till Lugi har gått stadigt uppåt. Det är väldigt glädjande att han väljer att förlänga sin karriär hos oss och fortsätta den resan vi har påbörjat. På sikt har Josip alla möjligheter att ta sig ut i Europa och det hoppas jag att vi kan fortsätta att hjälpa honom med, säger Axnér i pressmeddelandet.

Cavar är född i Sverige men har spelat U21-VM för Bosniens landslag.