Ljubomir Vranjes tar över IFK Kristianstad?

Ungerns Ljubomir Vranjes under trŠäningsmatcheni mot Sverige den 8 januari 2018 i Partille. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Ola Lindgrens era i Kristianstad med fyra SM-guld och täta intryck i Champions League kan vara över till sommaren. Kvällspostens uppgifter pekar på att Ljubomir Vranjes blir ny tränare.

Ola Lindgrens intåg i Kristianstad våren 2012 sammanföll med ett stort steg som gjorde klubben mer professionell, dominant i Sverige och utmanare på den internationella scenen.

Topptränarens kontrakt går ut efter nuvarande säsong. Optionen om att Lindgren ska kunna fortsätta ytterligare ett år kommer inte att utnyttjas enligt Kvällspostens nätupplaga.

Lindgren kommer istället att ersättas, av Ljubomir Vranjes som för närvarande har paus från tränaruppdragen sedan han fick lämna Veszprem och det ungerska landslaget under hösten.

Hans sju säsonger med huvudansvar i Flensburg ledde bland annat till en CL-titel. Kristianstad byter ett internationellt meriterat ledarnamn mot ett annat – om uppgifterna stämmer.

– Vranjes är ett av de namnen vi diskuterar, säger sportchefen Jesper Larsson till KvP och tillägger att ingenting är klart i tränarfrågan.

Länk: Topprekryteringen – när Lindgren slutar