KLART: Jonas Wille ny tränare för IFK Skövde

Mats Ljungkvist och Jonas Wille. Foto: IFK Skövde

Det blir en norsk huvudtränare i IFK Skövde kommande säsong. Jonas Wille kommer närmast från HC Midtjylland.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Fredagseftermiddagen bjöd på en presentation av IFK Skövdes nya tränare från kommande sommar. Den norske 41-åringen Jonas Wille tar över efter Patrik Liljestrand som lämnar för Boden Handboll i SHE, bekräftar klubben på sin hemsida.

Wille ansluter från danska krisklubben HC Midtjylland och har ritat på ett 3-årskontrakt. Han har började sin tränarkarriär som 22-23-åring hos en lokalklubb i Halden och fick snabbt erbjudande om att coacha det norska F16-landslaget. Han har även erfarenhet från elitfotboll och elithockey i Norge som fystränare.

Från 2009 fram till 2017 var han tränare för Halden som han lyfte från andraligan till norska högstaligan. Efter många säsonger i klubben gav sig Wille förra sommaren av till danska HC Midtjylland.

Oturligt nog för Wille så har HCM som bekant ekonomiska problem. Det var alltså inte läge för en fortsättning i klubben och då dök IFK Skövde upp som ett bra alternativ.

– Jag vet att IFK Skövde är en klubb med stark tradition. Kontakter med Gunnar Blombäck och Vegard Samdahl har förstärkt intrycken. Ulf Nyström och jag känner varandra också sedan länge, säger Jonas.

Som assisterande kommer han får Mats Ljungkvist och Klas Wahlström kommer agera lagledare. Där i bakgrunden finns också Ulf Nyström som nyligen tillträtt som sportsligt ansvarig när det gäller ledar- och spelarutvecklingen i föreningen.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here