KLART: IFK Kristianstad värvar mittsexa från Island

Arnar Freyr Arnarson. Foto: Fram Reykjavik

Nu står det klart att IFK Kristianstad förstärker på mittsexpositionen. Klubben har signat den isländske mittsexan Arnar Freyr Arnarsson, precis som Handbollskanalen rapporterade om i början av augusti.

Arnar kommer närmast från isländska Fram Reykjavik och IFK Kristianstads sportchef, Jesper Larsson, ser stor utvecklingspotential i Arnar.

En stor och rejäl linjespelare som har de attribut vi sökte. 2 m lång och 110 kg. Bra defensivt och med bra blick för det offensiva. Vi ser stor utvecklingspotential i Arnar och är nöjda med att han valde att komma till oss i hård konkurrens med andra klubbar i Europa. Att det dragit ut på tiden beror ju till stor del på att vi ville avvakta och se vad som hände i fallet med Petter Överby. Men Arnar har vi sett en hel del av de senaste två åren och när det nu kom en möjlighet, tvekade vi inte, säger Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

”Andra klubbar i Europa” ska enligt visir.is vara bl.a. danska KIF Kolding.  Arnar debuterar i kvällens träningsmatch mot Sönderjyske. Matchen spelas klockan 19:00 i A-hallen, Kristianstad, med fri entré.