Johannes Sandgren lämnar HIF Karlskrona – och pausar handbollslivet

Johannes Sandgren. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

Ännu en klubbprofil tackar för sig i Karlskronas elitlag. Johannes Sandgren aviserar mer tid till sin civila karriär när han via klubbens hemsida meddelar karriärslut.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

För niometaren med gott om driv och pondus som kännemärke blev Eslövs HF vägen in i handbollen. H43 Lund lockade med större uppgifter och fyra år i Elitserien.

Sandgren fick sedan smak för kval med OV Helsingborg. Det var när han anlände till HIF Karlskrona som han fick full klaff i Allsvenskan och kunde gå upp avancera med Blekingelaget.

Säsongen 2014/15 sticker ut när han ser tillbaka på en gedigen idrottstillvaro.

– Jag var nog rätt bra då. Kanske till och med som bäst. Året efter gick lite av bara farten, med 150 mål i Handbollsligan. Efter det kom skadorna, säger han till Karlskronas hemsida.

Efter några slitiga, mer eller mindre skadeplågade säsonger väljer Sandgren att tacka för sig på den stora sportscenen.

Den civila karriären med andra utmaningar tar över dagschemat inom kort. Men 29-åringen vill inte säga adjö med mindre än att laget behåller sin plats i Handbollsligan.

– Vi ska se till att fixa kvar HIF som hör hemma i högsta serien. Vi har inte kommit upp i nivå under de första matcherna i kvalet. Det har väl att göra med någon typ av anspänning där vi känner att vi har mer att förlora, samtidigt som de känner att de har allt att vinna. Vi visar dock hög lagmoral när vi vänder de två sista matcherna. Det tar vi med oss, säger den sedan länge hemmastadda Karlskronabon med full fokus på säsongens upplösning och karriärens sista spelminuter.

Länk: Johannes Sandgren slutar efter säsongen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here