Inget mer Ystads IF för Balstad – söker nya utmaningar

Lasse Balstad, Ystads IF. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Lasse Balstad kommer inte att spela i Ystads IF nästa säsong. Klubbens lagkapten är ute efter nya utmaningar och lämnar därför Handbollsligan-klubben, det skriver YIF i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid haft en önskan om att se hur långt min karriär inom handbollen kan ta mig. Denna säsong känner jag att jag fått ett mycket stort förtroende från Oscar och jag tycker att jag visat att jag har en hög nivå som jag inte riktigt fått möjlighet att visa tidigare. Ystad kommer alltid att ha en plats i min och familjens hjärta. Vår dotter har fått sina första år här i Ystad och vi lämnar väldigt många goda vänner och bekanta. Men som jag och klubben lovat varandra så är det bara ett tack för nu och på återseende, säger Lasse Balstad i pressmeddelandet.

Norrmannens kontrakt med YIF går ut efter säsongen och nu får klubben ut och leta efter en ny försvarsbjässe.

– Vi är varit väldigt glada för att ha Lasse i klubben. Han har med sitt lugn och förnuft blivit lagkapten och har tydligt visat ett vitt hjärta och är ett föredöme för alla. Vi vet att Lasse kommer att avsluta på topp och nu blir det 100 % fokus på ligan och Europacupspelet, säger YIF:s ordförande Mats Persson.