Inför: Ystad IF – HK Aranäs: ”Inte så känslosamt just nu i alla fall”

Magnus Lindén och Jerry Hallbäck. Foto: Jeanette Lindeskog/YIF

Det blir ett speciellt återseende i Ystad ikväll. Nye tränaren Jerry Hallbäcks förra klubb Aranäs kommer på besök till Ystad Arena. 

Jerry Hallbäck spenderade många år i Aranäs där han bland annat tog upp laget från tvåan till Allsvenskan i slutet av 00-talet. Han lämnade sen laget i några år och kom sedan tillbaka till Aranäs 2012 då laget tagit sig till Elitserien. Ikväll kommer han få se ”sitt” Aranäs spela på samma plan igen, men som motståndare.
Tränaren själv pratar arbetsmannamässigt ned det känsloladdade med att möta sina gamla kollegor när Ystads Allehanda frågar honom.

Så det är inte särskilt känslosamt för dig att möta Aranäs? frågar Ulf Gummesson på Ystads Allehanda.

– Nej, inte just nu i alla fall. Nu handlar det om att vi ska vara så förberedda som möjligt för att vinna. Sedan får vi se om man känner annat efter matchen när man träffar spelare och så vidare. Både vi och Aranäs är så pass professionella så vi ser detta som vilken match som helst och förbereder oss därefter. Sedan tycker jag personligen att det skulle vara kul om det går bra för Aranäs, inte mot oss, men annars, sa Hallbäck.

Det har däremot inte börjat bra för Aranäs. I den tuffa premiärmatchen förlorade man mot IFK Kristianstad borta med 29-18. Sedan hade man hemmamatch mot Malmö, men även där fick laget se sig besegrade, samtidigt som man åter inte lyckades göra 20 mål, 24-17 till Malmö.

Ikväll blir det ytterligare en tuff skånsk motståndare i Ystad, som också har mött Kristianstad och Malmö i sin tabellinledning. Man lyckades inte rubba Kristianstad (27-31) hemma men åkte matchen efter och bortaslog Malmö med 30-27.

För Ystad handlar det om att få träff på Aranäs duktiga niometersspelare Philip Jonsson och Pontus Mellegård, tror Hallbäck.
För Aranäs gäller det att få igång dem.

Matchen startar kl 19:00 och sänds på CMore.

Se alla matcher från Handbollsligan på C More för 99:-/månaden.

För hela intervjun med Jerry Hallbäck