IFK Ystad värvar Jack Månsson från Drott

Jack Månsson. Foto: Linda Carlsson

Den talangfulle niometaren Jack Månsson lämnar HK Drott Halmstad för spel i IFK Ystad.

IFK Ystad ligger pyrt till i Handbollsligan men truppbygget inför kommande säsong pågår för fullt. Flera kontraktsförlängningar har annonserats och nu har klubben även gjort klart med sitt första nyförvärv.

Jack Månsson ansluter i sommar från HK Drott Halmstad och tränare Kenneth Andersson beskriver sitt nytillskott:

– Jack är född 1998 men har trots sina ringa ålder känt på spel i både allsvenskan och elitserien. Han har bra fysik för sin ålder och kan användas både som 3a och 2a i försvaret. I anfallsspelet är han väl främst V9 men kan även spela M9.

Månsson är född 1998 och fostrad i Halmstads HP. Han debuterade i Eltiserien i mars 2016 och har denna säsong fått en ännu större roll i Allsvenskan. Närmare två meter lång och 100 kilo adderar han fysik till IFK Ystad. Han har också varit långt på riksläger och på vippen att vara med i P98/99-landslaget.

Pappa Ulf Månsson var en mycket duktig lirare på sin tid (80-talet) i Drott och har även verkat som klubbchef i föreningen. Han var landslagsspelare med slutade redan som 27-åring.

Jack Månsson säger själv till IFK Ystads hemsida:

– Mina egna ambitioner är att försöka bli en så bra och komplett handbollsspelare som det bara går och valet av IFK Ystad känns naturligt eftersom man tror på mig och har en organisation som verkar extremt proffsig.