Hammarby kan förlora alla sina spelare – utom en

Patrik Fahlgren. Foto (arkiv): Maxim Thoré/Bildbyrån.

När Hammarby åkte ur Handbollsligan så slutade, nästan, alla spelarkontrakt att gälla till nästa säsong, det rapporterar DN. Den enda som har kontrakt till nästa säsong är spelande tränaren Patrik Fahlgren.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det går tungt för Stockholmshandbollens största klubbar för tillfället. AIK ligger under matchserien mot Varberg, Skånela mot Önnered och på Södermalm håller Hammarby på att hotas av spelarflykt.

I och med att laget åkte ur Handbollsligan så aktiverades en klausul i spelarnas kontrakt som automatiskt upphäver avtalen till nästa säsong.

– Men inte mitt. Av någon anledning så hade inte jag det i mitt avtal, säger Patrik Fahlgren till DN.

Den spelande tränaren är därför den enda som har kontrakt i Bajen nästa säsong, där målvaktstalangen Fabian Norsten redan har lämnat för IFK Skövde.

Dessutom förlorade Hammarby sin elitlicens och det är nu en uppförsbacke tillbaka till den topp man en gång stod på. Men det är också ett tillfälle att en gång för alla sanera i klubbens ekonomi och göra om och göra rätt, menar Patrik Fahlgren i intervjun med DN.

– Nu har man verkligen möjligheten att börja om och bygga nytt. Till och med jag som inte varit så länge i klubben är så trött på att säga det, det har sagts hundra gånger men när om inte nu får man chansen att göra om och göra rätt. Ibland verkar det som att det måste gå åt helvete innan man bestämmer sig för att kavla upp ärmarna och jobba riktigt hårt för att få till en förändring. Oftast gör man inte de förändringar som är nödvändiga förrän det är för sent.

LÄNK: Hela intervjun på DN.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here