Gasen i botten från Skövde – imponerade mot Malmö

Rasmus Wremer. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Nordic Choice Hotel Cup har dragit igång. En träningsturnering i miniformat som spelas i Skövde. Det var hemmalaget som inledde turneringen genom att trycka gasen i botten direkt mot seriekollegan HK Malmö, som aldrig hämtade sig.

Första halvlek

När matchen drog igång var det ett lag som var på planen och ett annat som var kvar i bussen. IFK Skövde tog tag i taktpinnen direkt och blåste fram på banan medan Malmö inte riktigt var närvarande. 9-4 efter 15 minuter blev än värre siffror för skåningarna en stund senare då Skövde hade gått upp i en tiomålsledning. 18-10 blev halvtidsresultatet, en måldifferens som kunde varit ännu större.

Andra halvlek och bästa målskyttar

Åttamålsledningen för Skövde fick inte laget att slå av på takten. Laget gick upp i tiomålsledning även i den andra halvlekens inledande kvart. I mitten av andra kom Skövdes första dipp där laget inte gjorde mål på fem minuter. För dagen spelade det mindre roll och Malmö fick se sig besegrade med sju bollar till slut. 30-23 blev slutresultatet i miniturneringens första match. Skövdes nya tränare Henrik Signell var så klart tillfredsställd med hur matchen utspelade sig.

-Försvarsspelet var oerhört bra och i man-mot-man-kamperna var våra killar starka. Mycket övertygande med tanke på att vi möter ett av Sveriges allra bästa lag, säger Henrik Signell på klubbens hemsida.

Matchens bästa målgörare var Rasmus Wremer för IFK Skövde som stod för sju mål framåt och Kassem Awad som även han tryckte in sju bollar i matchen. Kassem Awad var också den Malmöspelare som har störst fog för att gå rakryggad efter Malmös relativt svaga insats. Nordic Choice Hotel Cup fortsätter med matchen HK Malmö-Eskilstuna Guif idag lördag och avslutas imorgon söndag då IFK Skövde tar sig an Eskilstuna Guif.

Källor: IFK Skövde, HK Malmö