Fredrik Petersen lämnar IFK och avslutar karriären

Fredrik Petersen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

157 A-landskamper, OS-silver, guld i Champions League och mängder av andra titlar. Nu är spelarkarriären slut för Fredrik Petersen.

IFK Kristianstad meddelar nyheten mitt under brinnande cupspel och kort tid inför seriepremiären i Handbollsligan. Kantvirtuosen och speluppläggaren Fredrik Petersen bryter sitt kontrakt med klubben och avslutar spelarkarriären med omedelbar verkan.

– Jag har haft en fin tid i IFK Kristianstad med duktiga tränare som ”Ljubo”, Björn, Uffe, Jesper och nu Jonas där jag lärt mig otroligt mycket av allihop. Dock har jag under en tid känt att motivationen inte varit där och har haft en kontinuerlig dialog med Jesper om min situation. Dessutom känner jag ett stort drag efter att starta igång något på tränarsidan, i vilket omfång är fortfarande oklart, säger han till klubbens hemsida.

Han fyller 38 år om en vecka och inledde spelarkarriären i IFK Ystad. Sen har han gjort en fin resa genom GOG, Bjerringbro-Silkeborg, HSV Hamburg, Füchse Berlin, HK Malmö och IFK Kristianstad. Han har 157 A-landskamper, OS-silver, guld i Champions League, guld i EHF-Cupen, tyska cupen, IHF Super Globe och danska ligan.

– Fredrik har haft en grymt framgångsrik karriär med Champions League guld och OS-silver som toppar och att han väljer att avsluta sin elitkarriär är jäkligt trist men samtidigt förståeligt. När motivationen tryter efter så många år på den nivån vill jag påstå att det är ett modigt beslut. Fredrik är en av de finaste lagspelarna jag lärt känna och vi kommer att sakna honom, såväl hans positiva attityd i omklädningsrummet som hans taktiska kunskaper. Jag är säker på att han kommer tillbaka till handbollen i någon form och vill önska honom ett stort lycka till, säger sportchefen Jesper Larsson.