Extra: Robert Månsson avslutar spelarkarriären

Robert Månsson, HK Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Robert Månsson har bestämt sig för att lägga ner handbollskarriären, 26 år gammal. – Den här dagen är oundviklig för en elitidrottare. Förr eller senare så tar spelarkarriären slut. Men att dagen skulle komma så tidigt och att beslutet inte skulle vara mitt eget känns oerhört tungt och orättvist. I 18 år har jag lagt ner 1000 – tals timmar för att uppnå min dröm.  En dröm jag också har fått möjlighet att uppleva, men här tar drömmen slut. Den här säsongen blir min sista som handbollsspelare, säger Robert Månsson i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter en lång tid med knäproblem lyckades Robert Månsson övervinna skadorna och ta sig tillbaka till elithandbollen. När HK Malmö premiärspelade borta mot IFK Kristianstad i september fanns lagkaptenen med och efter det har han gjort fler fina matcher under säsongen. Men efter den här säsongen är det alltså slutspelat för 26-åringen.

– Jag har krigat och slitit för att komma tillbaka, om och om igen. I december 2018 så var jag nästan där, på den nivån jag vill vara. Med ett nytt 2 – årskontrakt och uppbyggnadsträningen i januari 2019 så skulle vi bara öka! I början av februari började knät säga ifrån igen. Jag har fortsatt hänga i och stundtals levererat den handboll jag vill under våren trots få träningar, ständig smärta och långa återhämtningsprocesser för att klara av matcherna. Nu orkar inte skallen längre och nu tillåter inte kroppen längre. Jag måste ta ett moget och långsiktigt beslut och tänka på framtiden, säger Robert Månsson och fortsätter:

– I augusti genomgår jag en ny operation och förhoppningsvis är det den sista. Sedan startar livet efter den här karriären. En karriär som jag är oerhört stolt över och som 8-åring bara kunde drömma om. Landskamper, UVM-guld och SM-guld. Det är något jag aldrig kommer att glömma. Handbollen har gett mig så otroligt mycket.

Robert Månsson tackar samtidigt flera klubbar och personer i sin närhet:

– Tack till Sävehof som skapade grunden för min handbollsutbildning. Tack till HK Malmö som trodde på mig när ingen annan gjorde det. Tack för att ni gav mig möjligheten till den elitkarriär jag alltid strävat mot. Tack till alla tränare som gett mig möjligheten att utvecklas genom åren. Tack till alla fantastiska lagkamrater jag träffat på vägen. Tack till alla supportrar som har stöttat, hejat och skällt. Tack till mina föräldrar som kört, hämtat och funnits där i alla lägen. Tack till Josefin, utan henne hade jag inte varit den spelaren eller personen jag är idag. MEN det är inte slut ännu. Jag vill uppleva så mycket jag bara kan utav den tiden som är kvar. Säsongen är inte slut och ska inte sluta förrän sent i maj månad. Vi ska kämpa och kriga för möjligheten att avsluta med ett SM-guld, säger han.

HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson säger så här om beskedet:

– Vi (HK Malmö) kan bara beklaga att Robert Månsson nu tvingas avsluta sin karriär i förtid. Robert har alltid varit en laglojal spelare kryddat med sin smarta spelstil. Därtill en mycket uppskattad lagkompis. Han har också alltid bidragit till att vara en riktig lagspelare även utanför planen med stort engagemang och hjärta för klubben i alla lägen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here