EXTRA: Linus Arnesson till Tyskland

Linus Arnesson, Redbergslids IK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Redbergslids mittnia Linus Arnesson lämnar klubben i sommar och blir utlandsproffs i tyska Bergischer HC.

ANNONS

På fredagsmorgonen släpptes nyheten det ryktats om en tid. Linus Arnesson lämnar Redbergslids IK för fortsatt spel i Tyskland för Bergischer HC.

Där blir han lagkamrat med Max Darj som i sommar gör samma flytt, men från Alingsås.

Bergischer ligger just nu på nedflyttningsplats i Bundesliga och slåss om sin överlevnad. Det är bara två poäng upp till säker mark så det kommer bli en dramatisk vår och vi får väl hålla en tumme för våra svenska lirare att laget håller sig kvar.

Linus Arnesson har själv skrivit några ord på Redbergslids hemsida:

”Mina 10 år i Redbergslids IK har varit fantastiska på alla sätt.
Från att vara en del av ett grymt juniorlag med 90-91orna till att få chansen att spela i högsta ligan som 17 åring som då var den stora drömmen.
Sedan har det blivit år efter år med den enda klubben i Sverige för mig, och jag ångrar inte en dag att jag stannat så länge som jag har gjort.

Jag har klubben att tacka för min utveckling som människa både på och utanför plan under min tid i RIK.
Nu bär det av till Tyskland med sambon och vår framtida RIK grabb som är beräknad till slutet av maj. De kommande 2 åren kommer jag spela i Bergischer HC.
Jag ser fram emot att komma till klubben som har stora ambitioner och ser ljust på sin framtid. Detta är en dröm som man har haft sen man flyttade ner till RIK som 15-åring att en dag spela i Tyskland.
Jag tror på mig själv och hoppas på stora framgångar med BHC innan jag kommer hem och avslutar den här fantastiska resan med RIK igen.
Vill ta tillfället i akt och tacka alla inom föreningen som har gjort den här tiden fantastisk.
Och inte minst alla tränare genom åren som har trott på mig och gett mig chansen!

Auf Wiedersehen och på återseende!”

Linus Arnesson kom till RIK från IFK Hedemora som 16-åring. En stor talang som via ungdomslandslagen nu pockar på dörren till A-landslaget och kanske kan utlandsspel bli nästa lyft. Med 10 år i Elitserien/Handbollsligan har han vuxit ut till en av ligans stjärnor och lyft RIK till en ny nivå.

Sportchefen Henrik Lundström säger till klubbens hemsida:

– Detta har varit ett av Linus men även klubbens mål att spelarna blir proffs i en bra klubb. Vi är riktigt glada för Linus skull som vi vet har kämpat länge för denna chansen. De senaste två säsongerna har han tagit dem kliv som krävs för att vara redo för spel i Bundesligan. Det är bara att gratulera BHC för en bra värvning.

Bergischer HC gör sin fjärde raka säsong i Bundesliga och även om de har det tufft placeringsmässigt finns en hel del intressant kring laget. Linjespelaren Moritz Preuss debuterar i tyska landslaget i helgen, den isländske landslagsmålvakten Björgvin Páll Gústavsson är en riktig profil med sin Staffan Olsson-frisyr och Arnór Þór Gunnarsson är lagets skyttekung denna säsong.

Bergischer har stor omsättning i truppen till kommande säsong där följande övergångar är klara:

IN
Csaba Szücs, TSV Hannover-Burgdorf
Max Darj, Alingsås HK
Milan Kotrč, Dukla Prag
Bastian Rutschmann, Frisch Auf Göppingen
Maximilian-Leon Bettin, TSV Bayer Dormagen

UT
Björgvin Páll Gústavsson, Haukar Hafnarfjörður
Moritz Preuss, VfL Gummersbach
Maximilian Hermann, VfL Gummersbach
Alexander Hermann, HSG Wetzlar
Nils Artmann, Neusser HV
Christian Hoße, klubb ej klar

ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here