EXTRA: Lars Möller Madsen slutar med omedelbar verkan

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

HIF Karlskrona och Handbollsligan drabbas av ett stort avbräck såhär veckan före premiären. Den danske veteranen Lars Möller Madsen meddelar nämligen att han lägger skorna på hyllan.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag har funderat under en längre tid och haft många samtal med min familj och sömnlösa nätter och vi har gemensamt kommit fram till mitt ställningstagande. Motivationen att fortsätta att spela på elitnivå finns inte längre, även om beslutet var svårt att fatta säger Lars Möller Madsen i ett pressmeddelande.

Den 37-årige dansken hade kontrakt med HIF Karlskrona för den kommande säsongen men nu får de alltså stå utan sin stora härförare. Han har räddat klubben i kvalspel med sin enorma skottkraft och rutin. Ett tufft avbräck såhär nära på säsongsstart.

– HIF Karlskrona beklagar verkligen Lars beslut, då vi tappar en av våra absolut bästa spelare och inte minst glädjespridare. Lars är dessutom en mycket god kamrat säger sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson. Vi har dock stor förståelse för Lars beslut och vi vill på hela föreningens vägnar tacka för alla fantastiska år hos oss i HIF Karlskrona.

– Det är en kille som också har varit och kommer att förbli en kompis utöver det vanliga. För alla oss som jobbar i föreningen har det varit en ynnest att få arbeta med Lars, säger ordförande Örjan Nilsson.

Lars Möller Madsen är född 1981 och fostrad i lilla Ølgod IF på västra Jylland. Via IF Centrum och Team Esbjerg slog han igenom i Skjern som 20-årig i början på seklet. Han var utlånad en månad till spanska Ciudad de Almeira men annars spelade han för Skjern åren 2001-2009.

Säsongen 2009/10 lirade han för Wisla Plock i Polen men sommaren 2010 gick flytten tillbaka till Norden. Då landade han nämligen i IFK Kristianstad och blev en av nyckelspelarna som lyfte IFK till toppen i Sverige.

Efter fyra säsonger skiftade han till HIF Karlskrona där han nu alltså gjort ytterligare fyra säsonger på elitnivå. Nu är karriären slut.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here