EXTRA: Emil Frend Öfors klar för THW Kiel

Emil Frend Öfors, Alingsås HK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Den tyska storklubben THW Kiel köper 22-årige Emil Frend Öfors från Alingsås HK. Vänstersexan har ritat på ett kontrakt till 2018 och ansluter till Kiel redan på måndag.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Som en blixt från klar himmel slår den ner, en av sommarens mest intressanta övergångar i den svenska handbollen. Emil Frend Öfors lämnar Alingsås HK för spel i tyska THW Kiel. Den tyska storklubben köper loss 22-åringen som lämnar Alingsås med omedelbar verkan och han säger till ahk.nu:

– Jag blev riktigt överraskad när jag fick frågan förra veckan och har knappt förstått det än.

– Under ungdomsåren spelade jag med Staffan Olssons son Henrik efter att de flyttade hem från Kiel, så det var naturligt att THW blev mitt favoritlag utomlands och klubben jag drömde om att få spela för en dag.

– Klubben har en häftig historia och flera av de största svenska spelarna har representerat klubben, så det kommer att vara speciellt för mig att få dra på mig deras tröja och spela inför storpubliken i Sparkassen Arena.

THW Kiel är en av de mest framgångsrika klubbarna i världen med 20 tyska ligaguld, 10 cupguld och 3 guld i Champions League. De tränas av islänningen Alfred Gislason och har stjärnor som Niklas Landin Jacobsen, Domagoj Duvnjak och Patrick Wiencek i truppen. Där spelare också svenska landslagsspelarna Niclas Ekberg och Lukas Nilsson.

Frend Öfors går in i Kiel som ersättare för österrikaren Raul Santos som har ett skadat korsband. Tumba-killen kommer nu fightas med tysken Rune Dahmke om speltid:

– Emil har en oerhörd spänst, är duktig defensivt och har ett hårt skott. Med honom och Rune Dahmke kommer vi att ha ett riktigt bra par på vänsterkanten när säsongen inleds, säger Gislason till ahk.nu.

Emil Frend Öfors har gjort 90 matcher och 257 mål i Handbollsligan för Alingsås HK. I vintras debuterade i VM i vintras när han lirade mot Qatar i Paris. Han beskrivs ofta som en spännande spelartyp som inte bara är ett hot från kantpositionen utan också från niometer. Det blir nu oerhört intressant att se hur utvecklingskurvan går i Tyskland och på högsta internationella nivå.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here