Eskilstuna Guif förlorade – trots Emil Hanssons 14 (!) mål

Foto: Gunnar Johansson

Eskilstuna Guif och IFK Skövde fortsatte på den inslagna vägen i Handbollsligan och spelade en väldigt jämn match. Det var dock gästerna som var starkast sett över 60 minuter. 

När signalen för paus ljöd efter 30 spelade minuter stod det 11-11 på resultattavlan i matchen mellan Eskilstuna Guif och IFK Skövde. Känslan där och då var att vi stod inför ytterligare en galet jämn historia i Handbollsligans säsongsinledning.

I början av den andra halvleken satte IFK Skövde dock lite högre fart än hemmalaget, som gick upp till en tvåmålsledning direkt. Därefter såg IFK Skövde till att hålla Eskilstuna Guif på ett behändigt avstånd hela vägen in i mål.

Emil Hansson var fullkomligt lysande för Eskilstuna Guif under egentligen hela matchen. Trots att han tryckte in hela 14 (!) bollar kunde han alltså inte hjälpa sitt lag till poäng i premiären. Matchen slutade till slut 26-24 (11-11) till gästerna.

Christoffer Hedberg blev gästernas näst bästa målskytt med sex mål. Den som varit mest frekvent återkommande i målprotokollet var Kristian Svensson, som stod för åtta mål i matchen.