Charlie Sjöstrand ny expert på C More – missar Handbollskväll

Charlie Sjöstrand. Foto: gwd-minden.de

Det blir ett nytt ansikte under vinterns handbollssändningar i C More och Sportkanalen. Charlie Sjöstrand kliver in när Oscar Carlén och Tomas Axnér lämnar.

Sjöstrand kliver rakt in i hetluften och kommenterar IFK Kristianstad – HK Malmö lördagen den 8 september. Alltså en repris på SM-finalen 2018 och Charlie är taggad.

– Det är en ny och väldigt spännande roll för mig. Det känns kul att vara en del av C Mores och TV4:s stora satsning på svensk handboll, säger han till Handbollsligan.se.

Det innebär att Charlie Sjöstrand tvingas lämna återbud till Handbollskväll där han var en av kvällens stjärngäster. Vi kommer inom kort presentera hans ersättare och de sista detaljerna kring detta sköna event i Göteborg den 8 september.

C More och Sportkanalen gör nu en fin satsning på handbollen och kommer under vintern sända 50 matcher från damernas SHE och 80 matcher från herrarnas Handbollsligan. Samtliga matcher från Handbollsligan kan streamas på cmore.se.

– Intresset från media och företag för damidrott i allmänhet och SHE och damhandbollen i synnerhet är överlag högre idag än det tidigare varit. Damhandbollen i Sverige förtjänar att synas och bli sedd av många fler, både live och i tv. Jag tror att den ökade exponeringen är ett stort steg till att skapa bättre ekonomiska förutsättningar för både ligan och föreningarna så att spelarna på sikt har möjlighet att på heltid kunna satsa på handbollen, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll till Svenskhandboll.se.

– C More har ju i åtskilliga år kunnat erbjuda sändningar från samtliga matcher i Handbollsligan till våra tittare. Att vi nu dessutom markant utökar antalet sändningar från SHE är jätteroligt. Handboll är en häftig tv-sport och det kommer vi frekvent kunna visa den kommande säsongen, säger Jens Tolgraven, handbollsproducent på C More.