Bomben: Anton Hallbäck skriver på för Önnered

Anton Hallbäck, Ystads IF HF. Foto: Jeanette Lindeskog.

Ystad IF:s mittnia Anton Hallbäck kommer att ta flytten till Önnered nästa säsong, det meddelar ÖHK på sin hemsida. Övergången sker i sommar och kontraktet sträcker sig över två år. 

– I den tuffa konkurrens som jag har haft i Ystad så är jag glad över denna lösning och få flytta till Göteborg Att sedan fått fortsätta min handbollsresa i Önnered känns otroligt häftigt. En klubb som jag spelat mot många gånger i min ungdom, säger Anton Hallbäck i Önnereds pressmeddelande.

23-åriga Anton Hallbäck är en av tre Hallbäckare i Ystads IF med pappa Jerry på bänken och lillebror Ludvig på niometer. Men nu väljer alltså Anton, som är fostrad i Aranäs, att flytta tillbaka till västkusten.

– Att valet till slut föll på ÖHK är beroende på det sättet som man presenterar hur man vill etablera sig i Handbollsligan. Jag är imponerad av hur man har presterat i serien och bland annat tagit flera tunga poäng mot topplagen. Tränare Atterhäll känner jag ju sedan tidigare som spelare, och jag vet att hans vinnarskalle är väldigt lik min egen. Jag hoppas kunna bidra till laget och klubben med mina erfarenheter, säger han i pressmeddelandet.

För Önnered, som ligger 12:a i Handbollsligan, är det en rejäl förstärkning att få in till nästa säsong, speciellt när målspottaren Daniel Blomgren flyttar till Alingsås i sommar.

Anton Hallbäck spelar främst som mittnia och är, trots den hårda konkurrensen, Ystads tredje bästa målskytt den här säsongen med 65 mål på 21 matcher. Han har även meriter från ungdomslandslaget.

– Detta är en mycket bra värvning för oss. Med Antons kvalitéer kommer vi att kunna ta ännu ett steg till som lag, säger chefstränare Tommy Atterhäll i pressmeddelandet och fortsätter.

– Jag skulle vilja beskriva Anton som en karaktärspelare, pådrivare och dessutom med mycket goda ledaregenskaper både på och utanför planen. En tvåvägsspelare som är användbar på flera positioner både i vårt anfalls- och försvarsspel.