Aziz till svensk eller norsk toppklubb?

Binai Aziz, här i moderklubben LIF Lindesbergs dress. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Bodø-spelaren Binai Aziz lämnar klubben efter säsongen. Ny klubbadress för svensken ser ut att bli antingen Elverum eller HK Malmö.

Aziz har varit en av norska ligans bästa spelare de senaste åren men har redan aviserat att han lämnar Bodø efter säsongen då han vill studera. Efter fem år i klubben vill 31-åringen ha en ny utmaning i kombination med att han tänker satsa mer på studier. Aziz bekräftar dessutom att han varit i kontakt med Elverum.

– Det stämmer att jag har varit i kontakt med Elverum. Jag vill in på en bättre skola och samtidigt ha en ny utmaning handbollsmässigt, antingen i Sverige eller i Oslo-området, säger han till Bodø Nu.

Men Elverum är inte ensamma om att ha erbjudit Aziz ett kontrakt. Om mittnian kommer in på mastersstudierna i Köpenhamn lär han spela för HK Malmö.

– Handbollsmässigt är Elverum ett steg upp från Bodø. Jag vill spela på en så hög nivå som möjligt och oavsett om det blir Malmö eller Elverum får jag spela i Europa och det vill jag väldigt gärna, säger han.