Alingsås lagkapten Johan Nilsson avslutar karriären

Johan Nilsson. Foto: Jšörgen Jarnberger, Bildbyrån

Bara 26 år gammal väljer Alingsås lagkapten och högernia Johan Nilsson att avsluta sin spelarkarriär. Nu väntar flytt hem till Blekinge tillammans med sambon, berättar AHK i ett pressmeddelande.

– Det är svårt att sätta ord på hur mycket Alingsås HK har betytt för mig. Jag har varit här hela min vuxna karriär och utvecklats tack vare den trygghet och kärlek jag fått här. Jag kommer för alltid att vara tacksam för att jag fått spela i AHK, säger han i pressmeddelandet.

Det är stora ord efter en stor resa för Nilsson och AHK. Redan 2010 kom han till klubben från Baltichov som högersexa men jobbade sig in på högernian, där han skördade stora framgångar – kanske framförallt med SM-guldet 2014.

– SM-guldet är förstås en av höjdpunkterna i karriären, men även de andra finalerna vi spelade var härliga upplevelser även om vi torskade dem. Champions League-spelet, EHF-cupen, alla resor vi gjort med laget, det finns mycket att ta med sig, säger han.

Och i år är sista chansen att ta ett nytt guld med Alingsås för högernian som har stått för 58 mål i Handbollsligan den här säsongen. Anledningen till avskedet från handbollen är att kroppen börjat säga ifrån, berättar han, och att han och sambon ska flytta till Ronneby i sommar.

Trots att Ronneby ligger nära Karlskrona så finns inte tankarna på fortsatt karriär där, då han inte kunnat tänka sig att ”springa in i Estrad i någon annan tröja”. Men om det börjar spritta i fingrarna på Nilsson finns ju nysatsningen Ronneby HK som inte riktigt spelar i Estrad än.

Däremot kommer Nilsson att bli kvar i AHK på ett och andra sätt. Dels ska han jobba i ett sportråd i föreningen samt ha koll på lovande spelare i södra Sverige.

– Johan kommer att saknas enormt i vårt elitlag, men faktumet att han fortfarande vill vara en del av föreningen trots att han flyttar till en annan del av landet visar att hans hjärta är blått, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson.