Alfred Jönsson lämnar LUGI – klar för Hannover-Burgdorf

Alfred Jönsson. Foto: Hannover-Burgdorf

Alfred Jönsson har varit en av Handbollsligans bästa spelare de senaste säsongerna. Nu står det klart att talangen lämnar LUGI för spel i Hannover-Burgdorf, det skriver den tyska klubben på sin hemsida.

Alfred Jönsson har tillsammans med Hampus Jildenbäck varit LUGI:s bästa och viktigaste spelare under de senaste säsongerna. Jildenbäck har sedan tidigare lämnat klubben för spel i den franska ligan och nu står det alltså klart att LUGI tappar även Alfred Jönsson. 20-åringen har skrivit på för Hannover-Burgdorf i Bundesliga, en klubb han kommer att representera de närmaste två åren.

– Alfred är en väldigt begåvad spelare som kan spela både vänsternia och som mittnia. Han har varit duktig i den svenska ligan och vi tror att han i framtiden kommer att vara ordinarie i det svenska landslaget, säger klubbens tränare Carlos Ortega till hemsidan.

Alfred Jönsson har representerat LUGI under fyra säsonger men kommer alltså från och med nästa säsong att flytta utomlands.

– Jag har funderat under säsongen var jag skulle vilja spela i framtiden. Jag har varit i LUGI i fyra år och tycker att det är dags att ta nästa steg i min karriär. Jag valde Hannover eftersom folket i klubben har ansträngt sig för att få hit mig, säger Alfred Jönsson till hemsidan.

Alfred Jönsson blir den andre svensken i klubben efter Gustav Rydergård. Mittsexan spelade i klubben 2009-2014.

LÄNK: Hannover-Burgdorf