Viktor Rhodin ute ur spel – drabbad av hjärntumör

Viktor Rhodin. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Önnereds mittsexa Viktor Rhodin har drabbats av en elakartad hjärntumör. Därav blir det inget spel för 26-åringen i Handbollsligan till hösten, skriver Sportbladet.

I april märkte Rhodin av sjukdomen för första gången. Ett epileptiskt anfall och transport till sjukhus utlöste undersökningar för att reda ut orsaken.

Några veckor senare fick han det tuffa beskedet och den 8 juni var han klar för operation.

– Operationen gick så bra den kunde gå. De fick bort allting av tumören men i och med att den var elakartad så är där lite cancer kvar.

– Det är inget som går att ta bort eller efterbehandla. Det kan komma tillbaka så jag kommer att få gå på kontroller. Nästa är i december och sedan är det en om året några framöver för att se att det inte kommer tillbaka, säger Rhodin till Sportbladet.

Linjespelaren har fått vila upp sig under två månader och uttrycker en framåtriktad inställning,

– Det här är något jag ska ta mig förbi bara. Det är så jag känner. Jag är väldigt positivt inställd. Klart det kan komma någon dipp framöver då jag tycker att det är jobbigt, säger Rhodin vars handbollsträning kan komma igång när skallbenet läkt ihop efter operationen.

– Jag ska på en röntgen i november/december. Har det läkt ihop då är det bara att köra på med handbollen, fortsätter han till Sportbladet.

Länk: ”Det här ska jag ta mig förbi bara”