Uppgifter: Nilsson lämnar Veszprem i förtid – för Handbollsligan

Andreas Nilsson. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Andreas Nilsson har kontrakt med Veszprem till 2025. Men nu gör uppgifter från Skånesport gällande att det kan bli aktuell med en flytt till Sverige och Handbollsligan redan i sommar. 

Andreas Nilsson har växt fram till en av Veszprems allra största klubbikoner sedan flytten från Hamburg 2014. Häromveckan passerade han 1 300 mål för klubben – fler än exempelvis Kiril Lazarov.

Att den ungerska storklubben är nöjd med Trelleborg-sonens prestationer råder det inte några tvivel om. Nilsson blev erbjuden och signerade ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025, men nu gör uppgifter gällande att det kan bli aktuellt med en flytt redan efter denna säsong.

Det är sajten Skånesport som kommer med uppgifter som gör gällande att Nilsson närmar sig en överenskommelse med Önnereds HK i Handbollsligan. Något som ska ha blivit aktuellt då Nilsson vill flytta hemåt för att kunna prioritera familjelivet.

Enligt tidningen Norra Halland har Nilsson köpt ett hus söder om Göteborg, i Onsala, vilket tidigare även har fått rykten om en flytt till närliggande Aranäs att florera.

Innan flytten till Bundesliga och Hamburg fick Nilsson sitt stora genombrott i IFK Skövde, där han spelade mellan 2009 och 2012 efter flytten från moderklubben IFK Trelleborg.

LÄNK: Ett stycke sill från mammas gata