TV-torsdag: Skånederby i Handboligan och Champions League

Kasper Palmar. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Torsdagen bjuder upp full tablå, först ut Skånederbyt när Ystads IF tar emot IFK Kristianstad. I Skövde hittar vi Amo som besöker ligatrean. Ute i Europa erbjuds det Champions League, Bundesliga och EM-kval för den som inte får nog och har tillgång till alla kanaler. 

I Ystad Arena kommer IFK Kristianstad på besök i en i stort sett avgörande match om fjärdeplatsen i ligan, och därmed hemmaplansfördel i slutspelet. Hemmalaget har vaknat igång ordentligt efter säsongsinledningen men kommer ifrån en sämre insats hemma mot Sävehof.

Ligatrean Skövde kommer även dem ifrån en förlust mot Sävehof, deras skedde däremot för nästan två veckor sedan och de förväntas komma igen. Ikväll tar de emot Amo som är i ingenmansland och som hoppas stanna där.

Ute i Europa möts bland annat gruppettan Barcelona och tvåan Magdeburg, Barcelona med Hampus Wanne och Jonathan Carlsbogård kan säkra en gruppseger vid poäng. Mer svenskar i farten hittar vi Montpellier där hemmalaget, med Sebastian Karlsson och Lucas Pellas, tar emot Andreas Nilsson och Lukas Sandells Veszprem.

Tablå 29 februari:
Handbollsligan herr
(19:00) IFK Skövde–Amo HK
(19:00) Ystads IF–IFK Kristiandstad
Matcherna sänds på Handbollsligan Live.

Champions League herr
(18:45) Kielce–Kolstad
(18:45) RK Zagreb–PSG
(20:45) Montpellier–Veszprem
(20:45) SC Magdeburg–Barcelona
Matcherna sänds på Handbollsligan Live.

Bundesliga
(19:00) Hannover-Burgdorf–Stuttgart
(19:00) Leipzig–Bergischer
(19:00) MT Melsungen–Eisenach
(20:30) Rhein-Neckar Löwen–Hamburg