TV-måndag: Skånela–Aranäs, Bundesliga

Patrick Bols. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

När serien är färdigspelat ska kvalspelet sätta igång. Först ut är ligatvåan i Allsvenskan, Skånela IF, mot nästjumbon i Handbollsligan, HK Aranäs. 

Detta är tredje raka året Märstalaget får spela kvalspel. Senast gick man till en femte och avgörande match mot Lugi men fick där stryk med tio. I år går man in i kvalserien som underdogs men med tanke på att man fick andraplatsen på ett silverfat då Varberg drogs ut, och därmed Aranäs, finns det absolut en chans för dem röda att vinna tre av fem.

Kungsbackalaget går in i kvalserien efter att ha räddat kontraktet i sista omgången av Handbollsligan. Aranäs spelade inte kvalspel förra året, utan slutspel. Där åkte man visserligen på respass i kvarten mot IFK Kristianstad men de va långt ifrån herrallsvenskan.

Annandag påsk bjuder även på en Bundesligamatch. Mittenlaget Hamburg tar emot ligafemman MT Melsungen. Bortalaget har för tillfället goda möjligheter att plocka hem den sista European League platsen och går vid två poäng om fjärdeplacerade Kiel, men då med två matcher mer spelade.

TV-tablån:
Kvalspel Handbollsligan, herr
(16:00) Skånela IF–HK Aranäs, sänds direkt på Handbollsligan Live.
Bundesliga
(16:30) Hamburg–MT Melsungen, sänds direkt på Viaplay