TV-måndag: Dags för slutspel och kval

Anton Hallbäck. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Efter en lång säsong är det nu äntligen dags för slutspel i Handbollsligan. Dessutom drar kvalspelet till den svenska högstaligan igång samtidigt. 

Hammarby och Alingsås ställs mot varandra i den första kvartsfinalen. Det är två lag som ofta spelar jämna matcher mot varandra, men senaste tre mötena har slutat i knappa Hammarbysegrar. Med publiken i ryggen och en strålande form, får hemmalaget gå in i matchen som knappa favoriter.

I Skåne väntar ett möte mellan IFK Kristianstad och HK Aranäs. Hemmalaget har varit grundseriens dominant och har endast förlorat två matcher denna säsong. HK Aranäs blev sista laget till slutspel och får ses som underdogs i detta kvartsfinalmöte.

Tre lag kämpar om överlevnad i Handbollsligan och tre lag om att få lämna Allsvenskan för den högsta serien. OV Helsingborg och HF Karlskrona ställdes mot varandra i Svenska cupen tidigare i höstas. Då slutade det med Blekingeseger (35-32), får vi se en repris på det ikväll?

Grannarna – Kungälv och Önnered, möter varandra i den andra kvalmatchen. Lagen har mött varandra i fem tävlingsmatcher de senaste sex åren. Alla dessa möten har slutat med Önneredseger. Kungälv har en tuff period bakom sig, med fyra förluster på fem matcher.

I Vikingahallen bjuder Skånela in Lugi till den sista av kvällens matcher.

Handbollsligan: 
19:00 Hammarby – Alingsås
19:00 IFK Kristianstad – HK Aranäs
Handbollsligan kval: 
19:00 HF Karlskrona – OV Helsingborg
19:00 Kungälv – Önnereds HK
19:30 Skånela – Lugi