Tobias Thulin om tiden med landslaget: ”Jag har fått många råd”

Tobias Thulin. Foto: Tommy Holl IBL

Tobias Thulin åkte med den svenska landslagstruppen till Kroatien under EM och fungerade där som en extraresurs. Nu tar han med sig många lärdomar hem till Sverige. 

Tobias Thulin klev in och imponerade direkt i landslagsdressen när han fick chansen i den EM-förberedande träningsmatchen mot Ungern veckan innan EM-premiären mot Island.

Den fina insatsen där gjorde att landslagsledningen valde att ta med honom ner till Kroatien, där tanken var att Tobias Thulin skulle fungera som en extraresurs på träningarna och fungera som avlastning till målvaktsparet Andreas Palicka och Mikael Appelgren.

Efter ett par veckor på kroatisk mark är Tobias Thulin åter tillbaka i Sverige, där fortsättningen på säsongen i Handbollsligan nu väntar för Redbergslids IK:s stora målvaktstalang. Tobias Thulin själv ser tillbaka på EM som en väldigt lärorik resa för egen del.

– Otroligt roligt och lärorikt att få träna och spela med så bra spelare. Mats (Olsson, landslagets målvaktstränare) är otroligt kunnig och det var bara att suga i sig så mycket input som möjligt, säger Tobias Thulin till Handbollsligans hemsida.

– ”Äpplet” och ”Palle” är riktigt duktiga, så det är klart att det är svårt. Men det gäller att träna på, både teknikmässigt och på gymmet. Jag har fått många råd på vad jag kan förbättra och har fått många målvaktsspecifika övningar.

Under hösten har Tobias Thulin varit en av Handbollsligans mest framstående spelare, inte minst sett till sin ålder. Förhoppningen är att målvakten ska fortsätta sin utveckling och på sikt kunna konkurrera om en plats i landslaget.