Slutspelet lever vidare för Önnered

Önnereds HK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Med ett 0–2-underläge i matcher stod Önnered inför en tuff utmaning. Skövde hade tidigare besegrat dem med minsta möjliga marginal i båda mötena, vilket innebar att Göteborgslaget var pressade att vinna den här matchen. Önnered höll däremot för trycket och vann med 26–24.

Önnered jagade revansch på Skövde efter de två tidigare förlusterna. Detta innebar att Göteborgslaget var tvungna att vinna kvällens match för att tvinga fram en fjärde slutspelsmatch.

Det var två laddade lag som ställdes på banan och det var hårda tag från start. Efter mindre än tio minuter fick Pelle Segertoft sin andra utvisning. Även om Önnered fick den bästa inledningen, dröjde det inte länge innan Skövde reducerade. Anton Hagvall stod för två raka straffräddningar, men Önnered var fortsatt i förarsätet. Efter 20 minuters spel hade gästerna skaffat sig en fyramålsledning.

Sebastian Abrahamssons räddningar bakåt och William Bengtssons hårda slit på linjen, var avgörande faktorer för att Önnered skulle göra ett litet ryck. Men hemmalaget tuggade sig tillbaka in i matchen och utnyttjade att Önnered fick två utvisningar. Jonas Samuelsson var, som så många gånger förut, tongivande i Skövdes offensiv.

Lagen följdes åt i inledningen av den andra halvleken. Men det dröjde inte länge innan Skövde både reducerat och kvitterat. Matchen fortsatte sedan att vara jämn och lagen bytte mål med varandra. Med mindre än en kvart kvar tog Skövde ledningen för första gången i matchen.

Arvid Skoog stod för sin tredje straffräddning, men lagen höll fortfarande jämna steg. Med mindre än fem minuter kvar fick Marcus Norrbrink utvisning, vilket var Önnereds sjätte utvisning i matchen. Arvid Skoog kunde återigen rädda en straff och kort därefter stod även Sebastian Abrahamsson för en räddning.

Med mindre än tre minuter kvar fick Pontus Zetterman en straff med sig, som Hugo Forsberg förvaltade väl. Därefter fick Daniel Ekman med sig ett straffkast i den andra änden av planen, som Viktor Hallén missade. Önnered kunde gå upp i en tvåmålsledning med mindre än tio sekunder kvar. Skövde fick se sig besegrade, vilket innebär att slutspelet lever vidare för Önnered. Detta var även Önnereds första slutspelsseger någonsin.

Slutresultat: IFK Skövde–Önnereds HK 24–26 (12–14)