Slutsekundsdramatik när Malmö HK vann i Göteborg

Anton Blickhammar. Foto: Lars-Erik Nilsson

RIK-ledning i halvtid, Malmövinst efter full tid. Det blev en bergodalbane-utveckling av matchen i Lisebergshallen. Där en norrman blev hjälte.

– Han vinner matchen åt dem, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta till GP om Malmös målvakt Kristian Saeverås, 21.

Det var istället Dan Beutler, 40, med ligans högsta räddningsprocent inför matchen, som började i mål för gästerna. Det var även gästerna som började bäst. Efter sex minuter ledde Malmö med 4-1 genom straffmål av Fredrik Petersen.

RIK hämtade snart igen underläget och med fem minuter kvar av halvleken kunde man ta ledningen för första gången, 12-11, mycket tack vare Markus Thorbjörn som gjorde fyra mål i första halvlek. Det blev sen inga fler mål innan halvtid. För då hade Kristian Saeverås kommit in i mål för Malmö.

Norrmannen och MHK-försvaret började lappa ihop rejält där bak och RIK hade svårt att komma till. Även RIK och Thulin gjorde det bra bakåt och släppte också bara in åtta mål i andra halvlek. Och det var även RIK som inledde den andra halvleken bäst.

Efter tolv spelade minuter hade RIK tagit sig till tvåmålsledning med 15-13. Då kom vändningen. Hampus Nygren och Adam Lönn hjälpte till att jaga ikapp för MHK som också tog ledningen med 18-16.

Då satte RIK:s bäste målskytt, Thorbjörn, två raka straffar, 18-18. Blickhammar satte en boll till ledning för Malmö, RIK kvitterade igen. Blickhammar satte 20-19 med en minut kvar. Men Malmöförsvaret klarade den sista anstormningen, tack vare stolpen, och kunde vinna den täta fajten i Liseberg. Och hjälten i mål var nöjd med sin insats efter matchen.

– Jag har nog haft någon sådan här match i norska ligan, men det är helt klart min bästa insats hittills i Sverige, säger hjälten Saeverås till Sydsvenskan efter matchen.

För Redbergslid gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Malmö är på fjärde plats.

Söndag 12 november 16.30 spelar Redbergslid borta mot HIF Karlskrona. Malmö möter IFK Kristianstad borta i Kristianstad Arena torsdag 9 november 19.00.

Målskyttar:

Malmö HK: Linus Persson 5, Jim Andersson 4, Adam Lönn 3, Anton Blickhammar 3, Mattias Kvick 2, Fredrik Petersen 2 och Hampus Nygren.

Redbergslid: Markus Thorbjörn 6, Jonathan Carlsbogård 3, Tobias Johansson 2, Simon Örtelind 2, Emil Mellegård 2, Niclas Fingren 2, Daniel Wester, Oliver Wigmark.