Skövde tappade segern på sluttampen

Bjarni Valdimarssons sju mål räckte bara till en pinne. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

IFK Skövdes formsvacka och Christoffer Brännbergers offensiva klass var ingredienser som påverkade drabbningen mellan hemmalaget och Önnereds HK. Det mesta blev surt för IFK som fick släppa in sista målet till 28 lika.

Förutsättningarna, Skövde var utan seger på sex matcher i november märktes måhända inte i början men mer och mer närmare slutet.

Fredrik Mossestad fixade straff och pinnade på i omställningarna till 4–0 och Skövde hade för en gångs skull något att gå på i närtid.

Då blandade sig Christoffer Brännberger, försvarskämpen som verkligen fått offensiv kraft sedan avklarad avstängning, i matchutvecklingen.

Via straffar och en del oreda för hemmaförsvaret i linjejobbet kunde Önnered komma in i matchen.

Bortaförsvaret såg också till att Skövde fick slita betydligt mer än tidigare och Brännbergers sjunde mål var lika med 13–15 till paus.

Andra halvlek bjöd på fler tvära kast, Önnered fick igång Mishels Liaba i skyttelinan och hade 18–22 när Skövdes Markus Sjöbrink försvann med rött kort direkt.

Kört igen för Skövde i motgång? Nej, Kristian Svensson och Jonas Samuelsson behöll kylan i det värsta underläget och hemmaspelarna hade hoppet tillbaka inför sista tio.

Skövde låg också bäst an till seger när Samuelsson prickat in 28–26 från strafflinjen. Nervdallret på slutet var inte långsökt och trots att IFK bara behövde få tiden att gå i 25 sekunder efter timeout gick det inte att stoppa kvitteringen.

Passmiss efter timeout gav Önnered chansen med snabba fötter. Spelare föll till höger och vänster nära Skövdes målområde men bollen nådde obehindrat Markus Thorbjörn för 28–28.

Brännberger med tio fullträffar var ÖHK:s största anfallshot, i Skövde nådde Bjarni Valdimarsson sju mål från vänster.

IFK Skövde–Önnereds HK 28–28 (13–15)