Skövde pressade Sävehof

Kristian Svensson. Foto: Viktor Ljungström.

Det var topplag hemma mot bottenlag och man kunde tänka sig att det skulle bli en bekväm resa för IK Sävehof hemma mot IFK Skövde. Så blev det inte, detta var dramatik ända in i kaklet.

920 åskådare bänkade sig i Partillebohallen för kvällens Elitserie mellan IK Sävehof och IFK Skövde. Två lag i olika delar av tabellen där Sävehof imponerat och Skövde gått tungt.

Det var dock gästerna som satte högsta fart och efter en kvart hade man ledningen med 4-8. Då blev det en minishow av Viktor Ottosson som med tre raka mål korta avståndet och med bättre fart i IKS anfallsspel vände de på steken till 14 – 12 i halvtid.

De såg ut att göra ett litet ryck i inledningen av den andra halvleken men IFK Skövde kämpade och slet riktigt bra idag. Axel Magnusson gjorde en fin match och var del i att Skövde kom ikapp till 18-18 där lagen följde varandra till 20-20.

Då tog Skövde time out men det var Sävehof som utnyttjade den bäst för de gjorde totalt 6-3 efter den. William Bogojevic visade mod och vinnarskalle med tre av dessa avslutande mål för IK Sävehof som vann med 26 – 23.

Målskyttar
IK Sävehof
Jonathan Edvardsson 6, Atli Aevar Ingolfsson 5, Sebastian Karlsson 3, William Bogojevic 3, Viktor Ottosson 3, Olle Forsell Schefvert 3, Niclas Fingren 2, Johan Fagerlund 1

IFK Skövde
Kristian Svensson 6, Rasmus Wremer 5, Axel Magnusson 4, Robin Wärn 3, Max Skog 2, Adrian Sifre Flores 1, Victor Röxner 1, Adam Samuelsson 1

Tabell och resultat