Sista pusselbiten: Michael Apelgren tar över Sävehof sommaren 2020

Foto: Elverum

IK Sävehof fick till slut precis som de önskade. Michael Apelgren flyttar hem sommaren 2020 och tar över herrlaget.

Sävehof spelade Worms med hela handbollssverige här på lunchen idag och släppte en riktig banana bomb. För visst minns ni? Hur en stor banan innehöll flera giftiga bananer.

Nu skalar vi ner den sista banan och där ramlar Michael Apelgren ur. Han är nämligen påskriven och klar för att sommaren 2020 ta över efter Jonas Larholm som huvudtränare för herrlaget i IK Sävehof.

Vi har tappat räkningen på hur många somrar i rad som det ryktats om Apelgrens flytt hem från Elverum. Han har gjort ett lysande jobb i Norge och vunnit tre raka guld som tränare i klubben. Utöver det har Elverum också gjort det riktigt bra i Champions League där de slagit egna poängrekord.

Han är fåordig i pressmeddelandet:

– En inspirerande utmaning i en ny spännande konstellation. Ser med tillförsikt fram
emot att jobba hårt för fortsatt utveckling i klubben.

Som spelare inledde han karriären i IF Swithiod och via Tyresö samt Djurgården slog han igenom i Hammarby där han vann tre SM-guld. Den duktige mittnian gjorde sedan ett par säsonger i spanska BM Granollers innan han kom till IK Sävehof sommaren 2010. Det blev två SM-guld i Partille och sedan ytterligare en spansk flytt till Puerto Sagunto. Spelarkarriären avslutades sedan med två säsonger i Elverum som han tog över efter Christian Berge.

Kontraktet med IK Sävehof gäller från 2020 till 2023.