Sista minuten avgjorde mellan Sävehof och Malmö – igen!

Jonas Larholm, här i IK Sävehofs tröja. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Efter ett för långt uppehåll i kvartsfinalserierna var det dags för Sävehof och Malmö att göra upp i fjärde matchen. De hittills spelade omgångarna har alla slutat med bortaseger varför Sävehof nu hade matchboll vid 2-1. Lagen är jämnstarka, allt annat än avgörande i slutminuten vore en överraskning. Dagsform och lite tur är båda lagens hopp. Och så det som alla tränare och spelare tjatar om i intervjuer: tufft försvarsspel med kontringar och enkla mål.

Det är nåt märkligt med matcherna mellan de två lagen. Även i serien var det idel bortasegrar vilket innebär fem raka bortasegrar inklusive kvartsfinalerna. En svit som Malmö gärna ville behålla, idag i alla fall.

Under första halvlek var det två Malmöspelare som utmärkte sig mest. Dels Adam Lönn med sex mål. Han må ha ett av Nordens kraftigaste skott när han får ut all energi i sin explosiva kastarm. Och så har vi Fredrik Lindahl, med sin något späda, ordinära kropp jämfört med planens alla högresta, välväxta män. Men kvickhet och spelsinne har denne lurige man i överflöd. Sex mål blev det i första halvlek.

I Sävehof lyste det om viljan att äntligen få en hemmaseger. Men man låg mest ett par mål efter hela tiden. Bäst lyckades kantspelarna Sebastian Karlsson och Victor Ottosson, tre mål vardera.

Halvtidsresultat: 15-16

Även andra halvlek var till en början Malmös. Med raska steg gick man upp till en ledning som mest med fem mål. Men till sista kvarten hade Sävehof kommit ikapp och nu började en duell på allra bästa nivå. Högsta tempot, tuffaste tagen och hejigaste publiken gjorde matchen till en sevärd föreställning.

Som så ofta förr mellan dessa två lag kom avgörandet i sista minuten. Och vem fick avgöra om inte den gamle själv – Jonas Larholm, som idag fick mer speltid än brukligt. Ett förtroende han tackade för genom att i matchens nervigaste minut sätta 29-28. När sen Agust Björgvinnsson räddade Malmös sista skott var saken klar. Sviten med bortasegrar bröts med uddamålet.

Flera spelare i Sävehof förtjänar extra beröm, kanske mest Christoffer Brännberger, som förutom försvarsspel av bästa brottarmärke, även blev lagets bäste målskytt med sex mål.
Ohejdad glädje i Sävehof inför SM-semifinal. Men hyllas bör även Malmö. De har stått upp och gjort en sällsynt minnesvärd kvartsfinalserie.

Slutresutat: 29-28

Sävehof: Christoffer Brännberger 6, Oskar Sunnefeldt 5, Viktor Ottosson 4, Sebastian Karlsson 4, Jonas Larholm 2, Vetle Eck Aga 2, William Bogojevic 2, Jonathan Edvardsson 2, Gzim Salihi 1

Malmö: Fredrik Lindahl 8, Adam Lönn 8, Anton Blickhammar 5, Jim Andersson 2, Nils Pettersson 2, Kassem Awad 2, Mattias Kvick 1