Simon Möller skadad – säsongen är över

Simon Möller. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Simon Möller har varit IK Sävehofs genomgående bästa spelare i de två första SM-finalerna. Men nu står det klart att målvakten har spelat färdigt den här säsongen, då han brutit ett ben i foten, något GP rapporterar.

Simon Möller räddade 21 skott i den första SM-finalen borta mot IFK Kristianstad och var den stora anledningen till att Sävehof kunde vinna och ta ledningen med 1–0 i finalserien.

Möller var riktigt bra även i den andra finalen, den som IFK vann i Partille efter förlängning, men nu blir det inte fler matcher den här säsongen för Handbollsligans bästa målvakt.

Möller har nämligen, enligt GP, brutit ett ben i foten. Trots att han skadade sig under gårdagens match spelade han vidare, men efter undersökning visar det sig att säsongen är över.

– Jag bara bröt ihop och grät i 40 minuter, säger Möller till GP.

Det innebär att Sävehof står med en A-lagsmålvakt just nu: Oscar Sävinger. I HK S-hof, klubbens junior/reservlag som imponerade i division 1 södra den här säsongen, finns en av landets mest lovande målvakter i Arvid Norén. Mycket tyder på att Norén kommer att finnas med som back-up till Sävinger i de kommande finalerna.

LÄNK: Simon Möller i tårar på sjukhuset efter skadan