Sebastian Spante kvällens man när Sävehof höll undan

Sebastian Spante. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof ägnade första halvlek åt att bygga upp en försvarlig ledning. Då spelade det mindre roll att Hammarby IF:s slutspurt imponerade och skakade vinnarlaget.

Om om hade fått härja fritt och bortalaget fått in någon ytterligare reducering hade torsdagsmatchen kunnat sluta annorlunda.

Nu vann Sävehof 28–26, trots tempotappet och att inspirationsflödet synbart sinade.

Framförallt på grund av forceringen innan paus och en 18-åring som spelade ut på två fronter. Sebastian Spante gjorde fyra mål i första halvlek, totalt fem och hann dessutom hem för att vara säkerheten själv i försvaret.

Matchens lirare, en lite ovan roll för vänstersexan.

– Spante startade matchen för att han har visat fantastiskt bra försvarsarbete och det var jättekul att se honom, sade Anders Eliasson till klubbens hemsida.

Sävehof hade också femmålsskyttar i Oskar Sunnefeldt och Gzim Salihi. I Hammarby gjorde Tobias Rosengren sex mål, ytterligare ett plus för lagmoralen som ordnade 7–1 sista tio i nederlagets stund.

IK Sävehof–Hammarby IF 28–26 (18–11)