Sävehof vidare till semifinal

Pontus Brolin. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IK Sävehof tog sig ett steg längre fram i SM-slutspelet efter tre raka segrar över HK Malmö. Den sista kvartsfinalen stängde Partillelaget med tvåsiffrig marginal, 34–24.

Sävehof var ohotat över 180 minuters handboll och satte ner foten än en gång på hemmaplan. Förutom glädjen över avancemanget skapade gulsvart också en gynnsam lucka i spelschemat, med tanke på att European League-kvartsfinaler också finns med i kalendern blir en tränings- och återhämtningsperiod värdefull.

Emil Berlin och William Andersson Moberg tryckte på för Sävehof i match tre. Pontus Brolins försvarsinsats och anfallsnärvaro (17 mål hittills i slutspelet) stack ut återigen och Sävehof ägde matchen minst lika mycket efter paus.

Magnus Persson avslutade i Malmötröjan med fyra mål, samma utdelning som som Love Sundewall och Hugo Stuivers fick i säsongens sista målprotokoll. Allt i allt tog Malmö steget upp över slutspelsstrecket jämfört med ifjor, men det blir minst ett års tillägg i semistatistiken (senast 2018)

Sävehof väntar på vinnaren mellan IFK Kristianstad och Hammarby IF. Det är orange fördel efter att IFK vände och vann en tajt torsdagsduell, 32–31.

IK Sävehof–HK Malmö 34–24 (17-12)