Sävehof förstärker med juniorlirare

Anders Forsell-Schefvert i duell med Skövdes Richard Hanisch. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Drygt en månad återstår innan IK Sävehof står på planen för sin första försäsongsmatch. Klubben rapporterar redan herrtruppen komplett, inklusive Emil Berlin, Anders Forsell-Schefvert och Henrik Rhåsson med färska kontrakt.

Berlin och Forsell-Schefvert kliver båda in i två-årsavtal med mästarlaget, efter var sin egen guldmedalj från U-SM den gångna säsongen.

Nu väntar stadig ligatillvaro, större krav och betydligt större chanser till speltid än inhoppen som varit.

– Jag är otroligt glad och tacksam att jag får fortsätta utvecklas som handbollsspelare i Sävehof, det är något jag drömt om ända sedan jag började i handbollsskolan och ser framemot några lärorika år i Sävehof, säger Berlin till klubbens hemsida.

– Anders är den senaste talangen som kommit från den meriterade handbollsfamiljen. En hårdsatsande talang som vi tror mycket på, en modern spelare som blandar spelsinne med hänsynslösa satsningar, fyller sportchefen Emil Berggren på om Forsell-Schefvert.

Sävehof satsar också vidare på Henrik Rhåsson. Niometaren har hämmats av en tung knäskada och får ett positivt besked i ett-årskontraktet.

– Trots att Henrik Rhåsson har vart korsbandsskadad  senaste säsongen så väljer vi att lyfta upp honom i a-laget. Vi tror på honom och speciellt hans inställning och vinnarskalle. Henrik är snabb, med ett lurigt skott som avgjort många matcher, säger Berggren till klubbens hemsida.

Den 26 juli möter Sävehof upp IFK Kristianstad i Lysekil.

Länk: JUNIORER TILL HERRLAGET