Så slutade fredagens matcher i Handbollsligan

HK Malmö efter fredagens vinst mot IK Sävehof. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Under fredagskvällen spelades det tre matcher i Handbollsligan. Det var Ystads IF som tog emot Alingsås, HK Malmö tog emot IK Sävehof och Önnered ställdes mot Varberg.

Ystads IF HF tog emot Alingsås HK i Ystad arena. Inför matchen skiljde endast en poäng lagen emellan i tabellen. Alingsås kopplade tidigt grepp om matchen och efter tre minuter spelade stod det 0-2 till bortalaget Alingsås. Alingsås höll sin ledning matchen ut och Ystad var aldrig riktigt nära att komma ifatt. Värt att notera att både Ystads målvakt Erik Hvenfelt och även Alingsås målvakt Gustav Skagerling stod för bra insatser och fina räddningar bakåt. Hvenfelt landade på 38,2 i räddningsprocent och Gustav Skagerling på 43,5. Slutresultatet skrevs 26-31 till Alingsås fördel.

IK Sävehof reste söderut för att ta sig an HK Malmö i Baltiska hallen. Bara några dagar tidigare lämnade en av seriens bästa målskyttar Hampus Olsson Malmö för spel i Bundesliga. Detta betydde mer speltid för Johannes Larsson som klev fram och visade att han inte var sämre. Tio mål blev det för Larssons del. Dan Beutler stod även bra bakåt och landade på 46,7 i räddningsprocent. Matchen slutade 30-24 till Malmös fördel vilket innebar Sävehofs första förlust för säsongen.

I den tredje matchen för kvällen var det Önnered som tog emot Varberg. Båda lagen stod inför matchen utan någon vinst hittills denna säsong. Båda lagen var desperata efter poäng, vilket märktes på spelet. Det var mycket tekniska fel och missar hos bägge lagen. Önnered var dock bättre under den andra halvleken och lyckades tillslut att vinna med 32-25, mycket tack vare målvakten Mattias Skogbergs 56,5 i räddningsprocent.