Revanschsuget HK Malmö ställs mot HIF Karlskrona

HK Malmös lagkapten visade vägen med sex mål från straffpunkten och två spelmål. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Hemmapremiär mot nykomlingen HIF Karlskrona väntar HK Malmö på torsdagen. Ett revanschsuget HK Malmö efter den snöpliga förlusten mot Lugi i premiären.

HK Malmö ställs i Elitseriens andra omgång mot nykomlingen HIF Karlskrona, som övertygade i premiären genom vinst mot HK Aranäs.

En som helst vill glömma premiärmatchen är Mirsad Pecikosa. Sex minuters spel blev det innan röda kortet var framme. Nu ställs han mot sitt gamla lag HIF Karlskrona, även om de hette Hästö IF på den tiden.
Enligt mittsexan Mirsad Pecikosa är det tydliga skillnader mellan motståndet i premiären och torsdagens motstånd.
Medan Lugi har ett mer utpräglat skytte är det ett annat typ av hot i HIF Karlskrona och det gäller att vara med från start.
– De har ett bra genombrottsspel och är snabba på niometer, sedan har de förstås skytten Lars Möller Madsen som det gäller att ligga långt ute på, säger mittsexan som anser att nyckeln till framgång under matchen blir målvaktsspelet samt försvarsspelet.

Enligt HK Malmös tränare Ulf Sivertsson har förberedelserna inför torsdagens match handlat om de själva mer än motståndet och tränaren vill se ett bra tryck i anfallsspelet mot nykomlingen.
Under veckan har målvakten Dan Beutler drabbats av en infektion och kommer inte komma till spel. Det har klubben löst genom att ta in Torbjörn Jacobsson från H43. Trots Dan Beutlers frånvaro är Ulf Sivertsson trygg med målvaktsuppsättningen.
– Niklas Krafth har varit bra på försäsongen och vi får hoppas han tar med sig det spelet in i denna match.

Favoriter på förhand är hemmalaget HK Malmö, något som gästernas tränare Ulf Schefvert håller med om. Men enligt tränaren har HIF Karlskrona allt och vinna och inget att förlora.
– Det blir en svår match, det viktigaste blir att vinna målvaktsmatchen och försöka vårda boll, säger Ulf Schefvert inför matchen.
Förra gången lagen möttes sprang HK Malmö ifrån HIF Karlskrona, enligt tränaren.
Gästernas trupp är intakt förutom mittsexan Gustaf Samuelsson som utgick sent i matchen mot Aranäs.
– Vi kommer testa honom inför matchen, så får vi se om han kan spela, säger Ulf Schefvert.

I övriga matcher på torsdagen ställs Aranäs mot Ystads IF och Alingsås HK tar emot Redbergslids IK.