Redbergslid höll Hallby på avstånd

Emil Mellegård, en av matchvinnarna i Redbergslid. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Redbergslids IK mötte IF Hallby och Jönköpingslagets förväntansfulla publik. Nykomlingen får dock vänta ett tag till på första segern i Handbollsligan, de vita eleganterna tog över allt mer och åkte hem med full pott.

Publiktrycket tände spelarna i det nästan fullsatta Idrottshuset. En typisk premiär på flera sätt, där lagen inledde med misstag men löste anfallsknuten undan för undan.

Framförallt fick bortalaget igång sina attacker. August Wiger nätade fyra gånger innan paus, Emil Mellegård och Oskar Ysander hade fem mål vardera i slutsummeringen.

Både var också inblandade när Hallbys sista hopp försvann. Ysander satte 27–22 innan Mellegård ställde om när Hallby blev av med bollen. Sex måls ledning som Redbergslid höll under slutminuterna.

– Vi maler på och gör det vi ska. Vi får lite kontringar och spelar sju mot sex för att ställa till det för dem när de går upp med sina offensiva försvar. Vi får bra utdelning på det och tar det kontrollerat i hamn, sade RIK-tränaren Jasmin Zuta till GP.

Nykomlingarnas dag i Handbollsligan mynnade ut i noll poäng. HK Varberg tappade efter paus när Lugi HF bjöd på större variation framåt, OV Helsingborg pressade IFK Ystad i det längsta men förlorade knappt.

IF Hallby–Redbergslids IK 24–30 (13–15)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>

HK Varberg–Lugi HF 21–28 (10–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>