Premiärsegrar för IFK Kristianstad & Ystads IF

Philip Henningsson, IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Då var premiärdagen av Handbollsligan avklarad. Såväl IFK Kristianstad som Ystads IF låg under mot LUGI respektive HK Malmö, men vände och vann.

Om vi börjar i nordöstra Skåne så blev det en chockstart för det brandgula laget. LUGI fick otrolig träff i sitt försvarsspel och IFK hade svårt att göra mål. Lundalaget bjöd kanske inte på något fantastiskt anfallsspel, men det var tillräckligt bra och i kombination med det fina försvarsspelet kunde LUGI skaffa sig en stabil ledning.

Ställningen i paus var 13–10 till LUGI och visst syntes det att det var frustrerat och irriterat i hemmalaget. Bland annat delade Teitur Einarsson ut en tuff smäll mot Casper Käll och, olikt hur det brukar vara inom handbollen, vägrade islänningen att hjälpa LUGI-ynglingen upp.

I den andra halvleken fick IFK bättre träff bakåt och därmed fler enkla mål. Valter Chrintz visade att han bara blir bättre och bättre och IFK kunde gå ikapp och förbi. Hemmalaget vann matchen med 31–24.

I kvällens andra match var det HK Malmö som startade bäst. Daniel Ekman saknades och på hans plats fick istället talangen Tim Hilding starta. Det var dock inte Hilding som utmärkte sig mest under den första halvleken utan Viktor Östlund. Nyförvärvet från Danmark var helt överlägsen på plan och ställningen i paus var 13–10 till hemmalaget.

YIF kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och i offensiven var det framförallt Kim Andersson som låg bakom vändningen. Försvarsspelet satt också bättre och därför kunde YIF, likt IFK, ta sig tillbaka i matchen. Efter att Andersson satte ledningsmålet till 20–19 i öppen kasse släppte YIF aldrig ledningen. YIF vann med 25–21 och fick därmed en perfekt start på säsongen.