Premiärdags för Hammarby

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Dags för seriepremiär för Hammarby i Elitserien 2015/16.

Inför förra säsongen när det stod klart att både Martin Dolk och Richard Hanisch skulle lämna för proffsspel utomlands var många övertygade om att Hammarby skulle få det väldigt svårt, men det skickliga offensiva försvaret fanns kvar och istället för att gråta över spild mjölk fick man istället se möjligheterna.

Nu skulle Nils Pettersson även spela framåt och Josef Pujol kunde driva på kontringen från sin försvarsposition. Hammarby började då med en övertygande seger borta mot Redbergslid och redan efter omgång ett började experter ana att de räknat ut Hammarby för tidigt ännu en gång.

Innan jul kunde det sen fyndas från konkursboet H43 och Joakim Bååk blev ett tillkommet nyförvärv med sitt rappa skott. När sedan serien skulle summeras så var Hammarby åter på en slutspeltsplats där de senare skulle bli valda av Kristianstad. Kvartsfinalbataljen från året innan skulle upprepas och Kristianstad drog det längsta strået i match fem.

Nu dags för nutid. Inför denna säsong har Hammarby fått behålla större delen av den trupp som förra året gick till kvartsfinal. Några spelartapp har det blivit där främst Bååks skytte behöver ersättas, men till skillnad från förra året så har lagets skyttekungar (Pettersson och Pujol) stannat kvar. Harmmarby är ett väldigt starkt hemmalag och om det fortsätter även i år så finns alla möjligheter för att det återigen ska bli en slutspelsplats.

Truppförändringar

Nyförvärv:

Robin Hallberg – Målvakt från Runar (Norge). Hammarbybekanting som efter ett par år i GUIF och senare Runar flyttat tillbaka till Stockholm. Skolad målvakt både taktiskt och tekniskt

Petter Holmberg – Högersexa från Ricoh. Även här en före detta Hammarbyspelare som efter ett par säsonger i bland annat Tumba och Ricoh kommit tillbaka till Hammarby. Snabb och skicklig kontrinsspelare.

Örn Ingi Bjarkason – Allround niometare från Afturelding (Island). En ny bekantning för de flesta som följer elitserien. Allround niometare med bra spelförståelse och ledaregenskaper.

Förluster:

Pontus Espling – Målvakt till Ricoh

John Kvarnefalk – Mittsexa Slutar

Johan Szybanow – Högersexa till Viking Stavanger HK (Norge)

Simen Kroken – Vänsternia till Nøtterøy (Norge)

Joakim Bååk – Vänsternia LIF Lindesberg

Premiär: Måndag 14/9 klockan 19.16 Redbergslids IK – Hammarby IF HF i Lisebergshallen